23948sdkhjf

Glädjebeskedet: Hundratals nya jobb att vänta

Hjältevadshus stora vinnaren i SKL:s upphandling. Nu återstartar företaget sin Hultsfredsfabrik.
Hjältevadshus är ett av de fyra vinnande företagen som genom SKL:s ramavtal kommer att kunna erbjuda kommuner bra och billiga bostäder.

Enligt lokal media handlar upphandlingen om miljardklassen för hustillverkaren. Det tecknade kontraktet innebär att företaget nu kommer att väcka liv i det gamla varumärket Hultsfreds-Hus.

– Vi kommer att starta igång fabriken i Hultsfred igen, säger marknadschefen Mikael R. Olsson i Hjältevad, i en kommentar till Vimmerby Tidning.

Satsningen är ett stort glädjebesked för den lilla Smålandsorten. Att fabriken återstartar innebär enligt företaget hundratals nya jobb.

Hjältevadshus har i upphandlingen tilldelats "del A" som handlar om att utveckla och leverera "lägre flerbostadshus, upp till 3-4 våningar”.

– Tillsammans med Tengbom har vi tagit fram ett koncept som både är prisvärt, genomtänkt och av högsta kvalitet. Tengboms stora expertis inom arkitektur och vår långa erfarenhet inom husbyggnad har förenats i det här projektet. Här kan vi ta fram hus som byggs snabbt och som är flyttbara till en riktigt bra pris samtidigt som kvaliteten på själva husen och arkitekturen är hög. Detta är de prefabricerade husens alla fördelar på ett nytt sätt och i en helt ny skala, säger Mikael R. Olsson.

För att klara av produktionen kommer företaget att renovera sina lokaler helt och hållet.

– Den småländska husbyggarandan lever vidare och vi tar med oss många decenniers erfarenhet inom området när vi nu tar oss an en av framtidens största och viktigaste utmaningar, bostadsfrågan och bostadsbyggandet. Vi kan verkligen bygga hus i Småland och vi kommer även fortsättningsvis att ligga i framkant.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078