23948sdkhjf

Riksbyggen vann – uppför träkvarter

Tre företag planerar bygga 275 lägenheter i på gamla arenaplatsen i Kalmar.
Innan fotbollslaget Kalmar FF bytte till nybygget Guldfågeln Arena spelade de på klassiska idrottsplatsen Fredriksskans – där vill kommunen nu få fram ett helt nytt kvarter. Av de totalt 17 inskickade förslagen singlades företagen Riksbyggen, Prospecta förvaltning och Grenoli ut för att få bygga på området skriver P4 Kalmar.

Totalt ska 275 lägenheter byggas, tillsammans med flera allmänna parker. Kvarterets byggnader ska vara i flera typer av material, men främst kommer trä användas i byggandet.

Av dessa lägenheter tog Riksbyggen den största delen av kakan och planerar nu för 125 stycken lägenheter i byggnader som ska certifieras med Miljöbyggnad silver. Kvarteret ska genomsyras av en hållbar livsstil, där bland annat kolonilotter på taken och innovativa parkeringslösningar ska ta plats.

– Markanvisningen är en stor framgång för oss och vi är mycket glada över förtroendet. Vårt tävlingsförslag genomsyras av det som Riksbyggen står för, långsiktighet och ett byggande som värnar om vår planet och som underlättar för de boende att ha en mer hållbar livsstil, säger Michael Lindebring, chef för marknadsområde Sydost Bostad på Riksbyggen i ett pressmeddelande.

Först väntar en sanering av marken under 2017 och själva byggstarten planeras till 2018.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094