23948sdkhjf

Bygger i Linköping för 500 miljoner

NCC ska tillsammans med kommunägda Lejonfastigheter bygga en ny simhall.
NCC har fått i uppdrag, att i samverkan med kommunägda Lejonfastigheter, projektera en ny simhall vid Folkungavallen i Linköping. Det totala ordervärdet beräknas uppgå till cirka 500 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi kommer att bygga en toppmodern simhall med hög energiprestanda och ser positivt på att projektet genomförs i samverkan. Det ger bra förutsättningar för att hitta hållbara och kostnadseffektiva lösningar i en välplanerad byggprocess, säger Christian Dahlén, projektchef för Ny Simhall, Lejonfastigheter.

I det första inledande skedet kommer NCC och Lejonfastigheter gemensamt utarbeta ett fastighetsprogram, systemhandlingar och riktpris. I den andra efterföljande fasen påbörjas själva byggnationen.

– NCC har god erfarenhet av att bygga simhallar och badanläggningar. Vi har även lång erfarenhet av partneringprojekt och ser modellen som överlägsen när det gäller just badhusprojekt som till sin karaktär har en hög komplexitet med många olika aktörer involverade, säger Henrik Landelius, chef för NCC Building Sweden.

Kvalitetsnivån inom energi, inomhusmiljö och materialval blir hög för den nya byggnaden som ska certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Förutom simhallen planeras det för kontorsytor, restaurang och restaurangkök med 3D- fastighetslösning. Upprustning av intilliggande parkområde kommer ut på förfrågan under projektets gång.

Den nya simhallen beräknas stå klar för invigning under första kvartalet 2021. Ordern beräknas registreras i det tredje kvartalet 2017 i affärsområdet Building.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109