23948sdkhjf

Stärker position inom byggprojektering

WSP köper ledande norskt företag.
WSP har förvärvat samtliga aktier i norska projekteringsbolaget Høyer Finseth med 120 anställda. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Høyer Finseth ger oss en stark position inom projektering och teknisk rådgivning, och är ett mycket bra komplement till den verksamhet vi redan har i Norge inom projektledning och tillhörande rådgivning. Dessutom kommer förvärvet att ytterligare stärka WSP:s position som en av Nordens ledande aktörer inom byggprojektering, säger Knut Jonny Johansen, vd för WSP Norge AS, .

WSP Group har cirka 36 000 anställda på 500 kontor i 40 länder. Det strategiska målet för år 2018 är att vara 45 000 anställda, och stärka sin position som en av världens ledande multidisciplinära rådgivare.

– Förvärvet av Høyer Finseth AS är en del av vår tillväxtstrategi i Norden, med fokus på att växa både organiskt och genom förvärv av nyckelspelare som är drivkrafter i branschen, säger Magnus Meyer, vd WSP Norden.

Høyer Finseth kommer på sikt att ändra sitt namn till att bli en del av WSP:s varumärke. Men till en början fortsätter det som ett separat bolag under samma ledning som i dag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062