23948sdkhjf

Klart: Dörrfabriken läggs ner

20-tal anställda förlorar sina jobb.
Dörrtillverkaren Jeld-Wen, tidigare Dooria, har tagit beslut om att stänga sin fabrik i Kungsäter, Varbergs kommun. Det rapporterar Hallands Nyheter.

Planen är att allt ska vara avvecklat innan tredje kvartalet 2017. Totalt berörs ett 20-tal anställda av nedläggningsbeslutet.

– Det som har hänt är att vi fått info om att Jeld-Wen kommer att flytta olika delar av verksamheten till andra anläggningar och att anläggningen i Kungsäter kommer att avvecklas, säger GS-fackets ombudsman Patrik Harrysson, i en kommentar till tidningen.

Jeld-Wen köpte upp Dooria förra året. Sedan dess har det redan skett två varsel på fabriken i Kungsäter, det senaste så sent som i november.

Peter Maxwell, vd för Jeld-Wens europaavdelning, säger till Hallands Nyheter att nedläggningen beror på att företaget vill undvika att flera fabriker gör samma saker.

– Det vi har gjort under de senaste åren är att integrera Dooria med Jeld-Wen på säljsidan. Nu har vi också kollat på hur vi kan lösa så att vi inte dubbelarbetar i produktionen, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078