23948sdkhjf

Fönsterbolag slukar konkurrent

Fönsterspecialisten Norrland köper Nordfönster i Örnsköldsvik.
Fönsterspecialisten Norrland, FSN, med säte i Skellefteå har tecknat avtal om köp av Nordfönster i Örnsköldsvik. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Tillsammans blir vi starkare, med fler tjänster och produkter samtidigt som vi kommer ännu närmare våra kunder, säger FSN:s tillträdande vd Christer Bergström.

Fönsterspecialisten Norrland arbetar med fönsterentreprenader till bostadsrättsföreningar, privata fastighetsbolag, allmännytta och till stora infrastrukturprojekt. De senaste åren har företaget haft ett stort fokus på kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöfrågor, nu kommer kraft att läggas på marknadsfrågorna.

– Vi har en uttalad tillväxtstrategi i företaget, och tidigare har tillväxten kommit enbart genom egen växtkraft. Men vid årsskiftet tog vi i styrelsen beslut om att även kunna växa genom förvärv, säger Tommy Nygren som äger företaget.

Duktigt bolag som jobbar på samma sätt

Att just Nordfönster blev föremål för FSN:s intresse uppges ha flera orsaker.

– Det är ett duktigt företag, med duktiga medarbetare som jobbar på ett liknande sätt som vi. Som företag har FSN och Nordfönster kommit olika långt inom olika områden, och därför kompletterar företagen varandra på ett utomordentligt sätt, säger Tommy Nygren.

Vid årsskiftet tillträder Christer Bergström som ny vd i FSN.

De båda företagen kommer att slås samman under det kommande året.

Båda bolagen bidrar till fusionen

– Det är viktigt att poängtera att det här inte är ett stort företag som slukar ett litet. Det är två välskötta företag som båda för med sig bra saker till fusionen. Det nya företaget kommer att bli ännu starkare. Och även om en fusion innebär samordningsvinster så handlar det inte om att minska på personalen, utan detta görs som ett led i företagets tillväxtarbete och kommer förmodligen att leda till att vi tvärtom behöver ännu fler medarbetare, säger Christer Bergström.

Fönsterspecialisten Norrland grundades 1997 och omsätter drygt 100 miljoner kronor. Företaget är etablerat med kontor i Skellefteå, Umeå, Oxelösund och Sollentuna. Nordfönster omsätter cirka 25 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093