23948sdkhjf

ÅF fortsätter förvärva

Nya köpet förstärker verksamheten i Danmark.
En knapp månad efter att ÅF förvärvat svenska VVS-konsulten Teamab, köper man danska Midtconsult. Köpet av byggkonsultföretaget är i linje med ÅF:s tillväxtstrategi och gör att man expanderar på ingenjör- och konsultmarknaden inom fastighet och infrastruktur.

Midtconsult, med en omsättning på 200 miljoner kronor, har sin främsta marknad inom bygg och fastigheter, men börjar ta steg inom sektorn för infrastruktur.

Thomas Duedahl, vd för Midtconsult, säger till Building Supply DK att företaget genom försäljningen bygger vidare på ett rekordbra räkenskapsår för 2015/16.

– Kombinationen ÅF och Midtconsult skapar tillsammans en ledande konsultverksamhet på den danska fastighets- och infrastrukturmarknaden och etablerar en solid plattform för ÅFs fortsatta expansion i Danmark, säger Jonas Wiström, vd och koncernchef på ÅF, i ett pressmeddelande.

Enligt ÅF ser man att Midtconsult med sina cirka 200 anställda kan utnyttja de nya möjligheter som den ökade efterfrågan på hållbarhet och energieffektivitet utgör i landet.

Från och med årsskiftet kommer Midtconsult att vara en del av ÅF. Koncernen äger sedan tidigare ingenjörsfirman Hansen & Henneberg som specialiserar sig på trafik, belysning och automation.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078