23948sdkhjf

Hökerum vinner Uppsala-kontrakt

Får i uppdrag att bygga sydvästra kvarteret i Ulleråker.
Building Supply har tidigare berättat om Uppsala stads satsning på en helt ny stadsdel, det så kallade Ulleråker. Stadsdelen kommer att ha drygt 7000 bostäder, där fokus kommer att ligga på byggnader i trä. Byggstart för första bostäderna beräknas till sommaren 2017 och första inflyttning blir redan under 2018.

Nu har den första markanvisningstävlingen i centrala Ulleråker avgjorts. Beslut om vinnande team fattades av kommunstyrelsens mark- och exploateringsutskott under måndagen. Vinnare i det sydvästra kvarteret är Hökerum Bygg AB och Sveafastigheter Bostad AB, i samarbete med Belatchew Arkitekter och Kirsh+Dereka Arkitekter, MORF landskapsarkitektur, och Statens lantbruksuniversitet.

Intresset för att bygga i Ulleråker är stort och Uppsala kommun fick in anbud från 22 team med 36 unika aktörer, .

– Vi är otroligt glada för förtroendet. Förslaget som vi har arbetat fram i ett team med två arkitektkontor samt innovativa landskapsarkitekter är ambitiöst och nyskapande, säger Maria Ståhl marknadschef på Hökerum Bygg.

Totalt innehåller projektet cirka 220 bostäder, ett stort antal lokaler och en mobilitetsanläggning med omkring 600 p-platser i kvarteret.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094