23948sdkhjf

Miljoninvestering för ny Thomas Concrete-terminal

Läget i Uddevalla hamn är "strategiskt viktigt" för verksamheten.
Efter att Thomas Betong förvärvat tre betongfabriker i Göteborgsregionen, samt fyra stycken i Sörmland, krävdes också en förstärkt distribution för koncernen Thomas Concretes svenska verksamhet. Nu har dotterbolaget Thomas Cement fått bygglov för en ny terminal i Uddevalla hamn, som kallas strategisk viktig för hela verksamheten.

– Göteborg är särskilt viktigt för oss eftersom det under de närmaste åren ska genomföras stora infrastrukturprojekt i staden. Tack vare den nya fabriksstrukturen och terminalen står vi väl rustade för att möta våra kunders växande efterfrågan på högkvalitativ betong, säger Hans Karlander, vd och koncernchef för Thomas Concrete Group AB, om läget för den kommande terminalen.

Investeringen beräknas bli runt 30 miljoner kronor. Byggstart för den nya terminalen, som ska ha en kapacitet på cirka 7 000 ton, är ännu inte fastslagen, men projektet förväntas vara klart i oktober nästa år.

Handels- och distributionsbolaget Thomas Cement, som är ansvarigt för ett säkrande och utvecklande av koncernens tillgång på råmaterial, kommer driva terminalen. Det blir företagets tredje i landet, tillsammans med två terminaler i Landskrona och Oxelösund, som sammanlagt har en kapacitet på 150 000 ton.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078