23948sdkhjf

Byggjätten landar ny stororder

Tecknar avtal värt 420 miljoner kronor.
NCC ska i samverkan med Tyresö Bostäder bygga 206 hyreslägenheter i närheten av Tyresö Centrum. Projektet omfattar även ett parkeringshus med 1.000 kvadratmeter kontorsyta. Ordervärdet uppgår till 420 miljoner kronor och registreras i det fjärde kvartalet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det nya bostadskvarteret ska uppföras i kvarteret Hasselbacken där den befintliga bebyggelsen är riven för att ge plats åt nya bostäder. De 206 lägenheterna fördelas på sex hus om fem till sex våningar. I området kommer NCC också att bygga ett parkeringshus samt kontorslokaler.

– Vi är tacksamma över förtroendet att tillsammans med Tyresö Bostäder få bidra till bostadsutvecklingen i Tyresö Kommun, säger Henrik Landelius chef NCC Building i Sverige.

Bygget startar omgående för att färdigställas i sin helhet under hösten 2019. De första hyresgästerna beräknas kunna flytta in under sommaren 2018.

– Vi har utvecklat det här området i samverkan vilket innebär att vi gemensamt kunnat styra kostnader och kvalitet mot uppställda objektspecifika mål i ett öppet arbetsklimat. Vi är mycket glada att nu få påbörja byggnationen, säger Maria Öberg, vd för Tyresö Bostäder.

Affären registreras i det fjärde kvartalet i affärsområdet NCC Building.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156