23948sdkhjf

NCC får order i Danmark värd 380 miljoner

Ska bygga bostäder, parkeringshus och ett grönområde.
NCC och TDC Pensionskasse har tecknat ett avtal om att bygga bostäder, parkeringshus och ett grönområde på Teglholmen i Köpenhamn. Ordern är värd 380 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Området som kallas Tegholm Brygge, är på totalt 18.000 kvadratmeter. NCC ska bygga cirka 187 bostäder, ett parkeringshus under jord samt ett stort grönområde med brygganläggning och hamnpromenad vid Teglværkshavnen på Teglholmen i Köpenhamn.

– På NCC är vi mycket engagerade i att bygga för ett hållbart samhälle. När det gäller certifierade byggnader är vi en av de ledande byggföretagen. Vi är stolta över att bygga hållbara hyresrätter åt TDC Pensionskasse, säger Palle Bjerre Rasmussen, Head of NCC Building Denmark.

Bostäderna på Teglholmen är alla hyresrätter och består av två-till femrumslägenheter från 77 kvadratmeter till 137 kvadratmeter. Samtliga lägenheter får balkong och det kommer att finnas en innergård som leder ner till en gemensam brygganläggning och hamnpromenad som även är öppen för allmänheten.

Detaljplanen är godkänd. Bygget ska påbörjas i början av december 2016 och förväntas vara avslutat i januari 2019.

Ordern registreras i det fjärde kvartalet i affärsområdet NCC Building.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109