23948sdkhjf

Prisregn under galakvällen

De blev vinnarna vid Sveriges Arkitekters Arkitekturgala.
Under Sveriges Arkitekters Arkitekturgala under tisdagen delades det ut flera fina utmärkelser. Det allra tyngsta priset, Kasper Salin, vanns av HSB:s Studio 1 i Örgryte ritat av arkitekt Johannes Norlander.

Läs mer om Kasper Salin-priset här: http://www.building-supply.se/article/vi...

Nedan följer vinnarna i de övriga tävlingarna:

Sienapriset. Priset för årets bästa utemiljö gick i år till Tullhusstranden i Simrishamn av landskapsarkitektkontoret Sydväst arkitektur och landskap.

Bostadspriset 2016. Gick i år till bostadshuset Katscha, med sitt unika läge vid Motala ström i industrilandskapet i Norrköping.

Sveriges bästa villa. Mölle by the Sea, ett bostadshus med utsikt över hav och berg och med flödande ljusinsläpp i en öppen planlösning, tog hem priset för bästa villa. Ansvariga arkitekter är SAR/MSA Jonas Elding och Johan Oscarson vid Elding Oscarson arkitektkontor.

Planpriset 2016. Frihamnen i Göteborg. Området är den första delen som ska byggas ut enligt Göteborgs Stads vision Älvstaden.

Sveriges Arkitekters Kritikerpris 2016. Gick i år till arkitekterna och författarna Cecilia Björk och Laila Reppen. Priset går till den som gjort den bästa insatsen för att stärka ett initierat samtal om arkitektur och samhällsplanering. Juryn belönar författarduon för deras mångåriga arbete med att sprida kunskap om kulturhistoriska kvaliteter i vardagsarkitekturen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065