23948sdkhjf

Magnolia Bostad tecknar ramavtal med Slättö

Magnolia säljer bostadsprojekt för minst 5 miljarder kronor.
Magnolia Bostad har tecknat ramavtal med Slättö. Samarbetet innebär att Slättö förvärvar bostadsprojekt av Magnolia Bostad till ett värde av minst 5 miljarder kronor, vilket succesivt kan komma att öka till 14 miljarder. Projektportföljen är koncentrerad till Stockholm, Uppsala och Öresundsregionen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Projektportföljen omfattar 13 projekt om 450 000 kvadratmeter, motsvarade cirka 7 000 lägenheter. Samarbetet baseras på byggnation av hyresrätter samtidigt som parterna har en gemensam intention att cirka 25 procent av byggrätterna ska upplåtas som bostadsrätt.

Drygt hälften av projekten finns redan i Magnolia Bostads existerande portfölj och resterande är ej ännu förvärvade potentiella byggrätter. Detta medför att Magnolia Bostad får en ökad säkerhet vid försäljning av existerade projektportfölj samt säkrar köpare till framtida potentiella projekt.

Magnolia Bostad ska tillse att samtliga projekt uppförs som nyckelfärdiga flerbostadshus huvudsakligen avsedda för bostadsändamål. Mot bakgrund av ovanstående har parterna ingått avtal i syfte att så långt som möjligt fastställa ekonomiska, juridiska och byggnadstekniska villkor avseende projekten.

Ramavtalet sträcker sig till den 31 mars 2020 med möjlighet till förlängning och är villkorat av att Slättö erhåller erforderlig finansiering.

– Avtalet gynnar vår fortsatta expansion och förstärker vår position som en av Sveriges ledande samhällsutvecklare. Vi har sedan tidigare ett väl fungerande samarbete med Slättö och ser framemot en fördjupad relation , säger Fredrik Lidjan, Magnolia Bostads vd.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078