23948sdkhjf

Byggrätter säljs i Göteborgs nya rekordområde

Serneke och NREP säljer 94 000 kvadratmeter byggrätter kring kommande jätteskrapan.
Karlastaden är det som ska bli en helt ny stadsdel i Göteborg. Runtomkring det som kommer bli Nordens högsta byggnad, 240 meter höga Karlatornet, ska det byggas 2 000 nya lägenheter på cirka 275 000 kvadratmeter.

Nu lägger Serneke och NREP ut byggrätter som omfattar totalt 94 000 kvadratmeter till försäljning, som avser flerbostadshus mellan 16 och 43 våningar.

– Vi ser fram emot att bjuda in ett antal nya aktörer som delar vår vision om att utveckla Karlastaden till en attraktiv, ny och spännande stadsdel, säger Patrik Lindström, vd för Serneke Projektutveckling.

Det rör sig om fyra byggrätter, vilket läggs till de två redan sålda rätterna till Hemsö och Robert Dicksons Stiftelse. Själva markytan det rör sig om ligger på cirka 32 00 kvadratmeter och ska bestå av åtta kvarter med bostäder, kontor, handel och service. Serneke och NREP:s gemensamma projektbolag, Karlastaden Holding kommer fortfarande att äga och utveckla området.

– Det gemensamma bolaget ska finansiera den fortsätta utvecklingen av Karlastaden genom att utnyttja övervärdet i projektet samt intäkter från försäljning av byggrätter, bostäder och kommersiella fastigheter. Detta är ett viktigt steg på vägen mot att bygga en av Sveriges modernaste och mest spektakulära stadsdelar, säger Patrik Lindström i ett uttalande.

Byggstarten för området, som börjar med Karlatornet, förväntas till hösten 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079