23948sdkhjf

Skanska får brittisk order värd 700 miljoner

Ska bygga en forskningsanläggning vid ett sjukhus.
Skanska har tecknat avtal med Great Ormond Street Hospital om att bygga Zayed Centre for Research into Rare Diseases in Children i London, Storbritannien. Kontraktet är värt cirka 700 miljoner kronor, vilket inkluderas i orderingången för Skanska UK i det fjärde kvartalet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Detta är den tredje fasen av ombyggnaden av sjukhuset. Den blir ett stöd för sjukhusets vision att ta fram nya behandlingar och botemedel för barn med ovanliga sjukdomar.

Skanska kommer att ansvara för design, konstruktion samt mekanisk och elektronisk utrustning av forskningsanläggningen, som kommer att drivas i ett partnerskap mellan Great Ormond Street Hospital for Children NHS Foundation Trust, University College London och Great Ormond Street Hospital Children’s Charity.

Tilldelningen av kontraktet bygger på det samarbete som Skanska har etablerat med Great Ormond Street Hospital under arbetet med Premier Inn Clinical Building under slutförandet av Mittal Barnens Medical Centre, den andra fasen av ombyggnationen.

Arbetet kommer att påbörjas i januari 2017 och beräknas vara slutfört under slutet av 2018.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.084