23948sdkhjf

Entreprenör i konkurs

Bolaget, med 340 miljoner i omsättning, försatt i konkurs.
Svenska infra- och anläggningsbyggarna AB, Siaab, är sedan 11 november försatt i konkurs. Det framgår av dokument som Building Supply tagit del av genom affärstjänsten Retreiver Business. Nyheten bekräftas också på bolagets hemsida.

Företaget, som startade 2009 och arbetar med mark- och anläggningsentreprenad i Mellansverige, har varit en riktig snabbväxare. På bara några år har bolaget växt från 40 till 340 miljoner i omsättning och från fyra till 60-tal anställda.

Sedan 2015 har Siaab dock dragits med ekonomiska bekymmer. I den senast tillgängliga årsredovisningen, för 2015, redovisade bolaget en förlust på 26 miljoner kronor.

I rapporten skrev företaget att underskottet till största delen var "hänförligt till ett specifikt arbetschefsområde där ledningen bytts ut". Bolaget blickade också framåt mot 2016 och förväntade sig vid den tidpunkten en ökad orderingång.

Men de ekonomiska problemen har fortsatt för bolaget och den 11 november försattes Siaab, på egen begäran, i konkurs vid Attunda tingsrätt.

Konkursen påverkar nu företagets pågående entreprenader. Bland annat i Huddinge kommun, där Siaab ansvarat för att bygga ut vägar och kommunalt vatten och avlopp i Gladö kvarn, står arbetet nu helt still.

Entreprenad Supply har varit i kontakt med Siaab:s vd Fredrik Skogehall. I ett mejl till redaktionen skriver vd:n att han kommer att kommentera konkursen senare under dagen.

Konkursförvaltare i ärendet är Mikael Kubu vid Ackordcentralen Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078