23948sdkhjf

Här är Skanskas nye Sverigechef

Gör flera förändringar med syfte att dra nytta av den internationella kompetens som finns i bolaget.
Skanska gör flera förändringar i sitt svenska ledningsteam. Skälet uppges bland annat vara att dra nytta av den internationella erfarenhet och kompetens som finns i bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande.

Roman Wieczorek, i dag ansvarig för byggenheter i Centraleuropa, kommer att lämna Skanska då han beslutat att avsluta sin yrkeskarriär. Han har arbetat för Skanska i arton år, varav de senaste sju åren som medlem i Skanskas Senior Executive Team.

– Jag vet att jag talar för många människor runt om i Skanska när jag riktar ett varmt tack till Roman Wieczorek för hans tid i företaget. Han är högt respekterad och mycket uppskattad som en ledare med starka värderingar. Roman har dessutom haft en nyckelroll i uppbyggnaden av byggverksamheten i Centraleuropa och har skapat en solid grund för framtiden, säger Skanskas vd Johan Karlström.

Mats Williamson tilldelas ansvaret för Skanska Polen, Skanska Tjeckien och Slovakien.

Gunnar Hagman, nuvarande Business Development Director och medlem av ledningsgruppen för Skanska Sverige, efterträder Pierre Olofsson som Business Unit President.

– Jag känner mig trygg med att Gunnar Hagman tar över ansvaret för Skanska Sverige. Gunnar har lång erfarenhet från många positioner inom bygg, anläggning och projektutveckling och har varit ansvarig för många stora och komplexa projekt. Han har starka värderingar och ett starkt kundfokus, säger Johan Karlström.

Alla förändringar kommer att genomföras per den 1 december.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094