23948sdkhjf

Södra säljer Södra Wood Grimslöv

Tyska Sörnsen Holzleisten köper verksamheten.
Södra säljer Södra Wood Grimslöv till det tyska företaget Sörnsen Holzleisten. Södra Wood Grimslöv producerar lister i ädelträ samt speciallister till industrikunder med den svenska och norska bygghandeln som huvudmarknad.

- Grimslöv är en mindre verksamhet med nischade specialprodukter. Vi anser att Grimslöv utvecklas bättre av Sörnsen som har likartat koncept. Sörnsen är underleverantör av lister till Södra idag och det kommer de fortsatt att vara, säger Jörgen Lindquist, affärsområdeschef på Södra Wood.

Södra Wood Grimslöv har 31 medarbetare och MBL-förhandlingar inleds angående övergång av verksamhet. Övertagandet beräknas att ske den 1 januari.

Närmare den nordiska marknaden

Sörnsen Holzleisten grundades 1945 och har flera enheter i norra Tyskland och i Estland. Företaget producerar ett brett utbud av lister, standardssortimentet innehåller över 3 000 artiklar, med olika träslag och levererar till länder i hela världen.

Företaget omsätter 50 miljoner euro och har 300 anställda.

– Vi vill etablera en verksamhet i Sverige för att komma närmare den nordiska marknaden. Grimslöv är en välorganiserad produktionsanläggning. Med motiverade och kompetenta medarbetar kan vi producera högkvalitativa lister för den nordiska marknaden. Det stärker även vår affärsrelation med Södra generellt, säger Robert Sörnsen, vd för Sörnsen Holzleisten.

Södra genomför strukturella förändringar inom sågverks- och interiörverksamheten för att stärka den långsiktiga konkurrenskraften.

Flera strukturförändringar har gjorts på sågverkssidan och på interiörsidan såldes Södra Wood Rottne till Ess-Enn Timber före sommaren. I oktober såldes Nordingrå Trä AB till Pro Unica AB och Södra Wood Föllinge till Rikard Eriksson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109