23948sdkhjf

Bostadsbyggandet skjuter i höjden

Investeringar beräknas öka med 17 procent under 2016.
Investeringarna i bostadsbyggandet, i Stockholm, beräknas öka med 17 procent under 2016 jämfört med föregående år enligt färsk prognos från Sveriges Byggindustrier.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I Stockholms län finns över en tredjedel av hela landets byggmarknad och det är framför allt bostadsbyggandet som håller uppe den höga investeringsnivån.

– Stark konjunktur liksom politisk vilja i regionen gör att bostadsbyggande skjuter i höjden. Det som främst hotar den positiva utveckling och ambitionen att bygga är kompetensförsörjningen. Vi kan se att våra medlemsföretag har svårt att rekrytera platschefer och produktionsledande personal. Det är även oroväckande att vi denna höst återigen såg en minskning av antalet sökande till Bygg- och anläggningsprogrammet på gymnasiet, kommenterar Elisabeth Martin, vd Stockholms Byggmästareförening.

Under 2017 ses en lugnare ökningstakt gällande bostadsbyggandet, men prognosen visar att byggandet kommer att fortsätta på en hög nivå även kommande år. Stora infrastrukturprojekt som Förbifarten hjälper också till att dra upp de totala bygginvesteringarna i Stockholm.

Stockholms Byggmästareförening är en branschorganisation för bygg-, anläggnings- och specialföretag i Stockholms län. Antalet medlemmar är cirka 800, varav de flesta är små och medelstora företag.

Föreningen tar tillvara företagens intressen och för en konstruktiv dialog med kommuner, myndigheter och beställare om byggandets förutsättningar.




Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078