23948sdkhjf

Industriområde blir en ny stadsdel i Örebro

Jernhusen planerar bostäder, arbetsplatser och mötesplatser.
Det gamla industriområdet Centralverkstaden, CV, planeras bli en ny stadsdel i centrala Örebro. Igår presenterade Jernhusen sina planer för områdets framtid med bostäder, arbetsplatser och mötesplatser.

Ambitionen är att det ska finnas ett antaget planprogram vid årsskiftet 2017/2018 för hela CV-området, följt av detaljplanearbeten för varje etapp. Målsättningen är en stadsdel där flera gamla tegelbyggnader bevaras samtidigt som det blir många nya byggnader.  

- Tillsammans med kommunen ska vi etappvis omvandla CV till en levande stadsdel mitt i centrala Örebro. Det kommer ta 20-30 år och vi börjar nu, säger Jennie Kastengren, regionchef på Jernhusen, i ett pressmeddelande.

På planeras också mötesplatser med grönytor som bevaras samt nya platser mot Lillån och Vagnverkstaden kan komma att bli en arena för teater, konserter, utställningar och mässor.

Centralverkstaden invigdes 1902 och fungerar än idag som en viktig underhållsdepå för tågtrafiken. Idag finns järnvägsverksamhet kvar med företagen Vossloh, Infranord och EuroMaint.

Depåverksamheten är en av kärnverksamheterna för Jernhusen och utvecklingen inom CV kommer att ske på ett sådant sätt att järnvägsföretagens verksamheter kan fortsätta utvecklas utifrån deras behov.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078