23948sdkhjf

Stordalen vann kampen om Arlandas nya storhotell

Swedavia investerar 750 miljoner kronor i nytt hotell.
Nordic Choice Hotels blir operatör för Stockholm Arlanda Airports nya storhotell. Det bekräftar Swedavia i ett pressmeddelande.

– Detta har varit en av de tuffaste upphandlingarna i hotellbranschen jag någonsin varit med om, säger hotellkungen Petter Stordalen i en kommentar till Dagens Industri.

Det nya hotellet, beräknas få drygt 460 rum, och blir ett budgetalternativ till det Stordalenägda hotell som redan finns vid Arlanda.

Hotellet, med en yta på 20 000 kvadratmeter fördelat på 14 våningar, får en kombinerad lobby och lounge, restaurang, bar, vinterträdgård samt takterrass. Investeringen beräknas till cirka 750 miljoner kronor och byggstarten planeras till sommaren 2017 med inflyttning under 2019.

För Swedavia är hotellsatsningen nästa fas i att utveckla den nya flygplatsstaten i takt med det ökande rese- och övernattningsbehovet. Sedan 2010 har resenärstillväxten ökat med 40 procent från 16 till 23 miljoner resenärer.

Under sommaren har byggandet av kontorsfastigheten Sky City Office One påbörjats vid torget intill de båda hotellfastigheterna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063