23948sdkhjf

De ska rita sjukhus i hela Västra Götalandsregionen

Abako Arkitektkontor och Link arkitektur utvalda som vinnare av nytt ramavtal.
Abako Arkitektkontor har tillsammans med Link arkitektur valts ut som vinnare av nytt ramavtal med Västfastigheter inom Västra Götalandsregionen.

Västfastigheter har som en av Västsveriges största fastighetsförvaltare en ökande årlig investeringsnivå från 1,6 miljarder till cirka 4 miljarder och de förvaltar cirka 1 700 000 kvadratmeter sjukhus, naturbruksgymnasier och folkhögskolor.

Det nya avtalet innebär att hälften av alla deras ny-, om- och tillbyggnadsuppdrag av sjukhus i hela Västra Götalandsregionen kommer att gå till arkitektteamet ABAKO Arkitektkontor/LINK arkitektur.

– Avtalet har precis trätt i kraft och vi är redan igång med ett stort försörjningskvarter vid Östra sjukhuset i Göteborg, säger Anna Rolf, sektorsansvarig för vård och omsorg på LINK arkitektur, i ett pressmeddelande.

Försörjningskvarteret innebär att all logistik på hela sjukhuset kommer att moderniseras och att en stor ny byggnad för centralkök, bårhus, godsmottagning och ett flertal laboratorielokaler kommer att byggas.

Link arkitektur har stor erfarenhet av både stora och komplexa vårdbyggnader. Abako Arkitektkontor har utöver sin långa erfarenhet av vårdarkitektur även arbetat med nästintill alla sjukhus i regionen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125