23948sdkhjf

NCC utvecklar unikt projekt i Helsingfors

Totalt ska 100-150 bostäder uppföras. Den planerade budgeten för projektet uppgår till 280 miljoner kronor.
NCC har tecknat ett projektavtal med Fastighetskontoret i Helsingfors angående den gemensamma utvecklingen av Jakobacka-området i Helsingfors. Det rör sig om ett samarbetsprojekt med Helsingfors stad. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Jakobacka är ett unikt pilotprojekt för alla parter. Vi på NCC är mycket glada över att ha vunnit det här projektet, tack vare vår breda expertis och kompetens inom stadsutveckling, säger Markus Saari enhetschef på NCC Building Finland.

I Jakobacka finns det för närvarande fem byggnader som används som skolor och daghem. De kommer att ersättas av en enda byggnad, antingen genom att man renoverar och bygger ut den byggnad som för närvarande används som högstadieskola, eller genom att man uppför en helt ny byggnad.

På de markytor som frigörs i samband med utvecklingsarbetet ska det bli bostäder. Enligt Helsingfors stad väntas bostadsområdet få en yta på cirka 20 000 kvadratmeter, vilket motsvarar ungefär 100–500 bostäder beroende på vilken metod som väljs för genomförandet.

Helsingfors stads planerade budget för konstruktion av servicebyggnaden uppgår till 280 miljoner kronor. Byggnadsarbetet påbörjas senast 2019. Servicebyggnaden ska stå klar under 2020.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11