23948sdkhjf

Listan: De är Sveriges största byggföretag

Sveriges Byggindustrier presenterar årliga rankingen.
Peab följt av Skanska och NCC är de tre största byggföretagen, efter nettoomsättning, på den svenska marknaden.

Det visar årets rapport över de 50 största bygg- och anläggningsföretagen från Sveriges Byggindustrier.

Ny på listan över de tio största företagen är Serneke Group som intar plats nummer 8.

– Det är relativt stabilt bland de största byggföretagen. Det är sjunde året i rad som Peab toppar listan och de tre största företagen har legat där under en längre tid. Samtidigt ser vi flera större förändringar längre ner i listan. I år återfinns exempelvis fyra nykomlingar bland de 30 största företagen. Över tid finns också en tendens att de medelstora företagen ökar sin omsättning mer än största företagen, säger Johan Deremar, nationalekonom Sveriges Byggindustrier, i ett pressmeddelande.

Nettoomsättningen för de 50 största byggföretagen var 177, 6 miljarder kronor 2015, vilket är en ökning med 7 procent. Bland de 30 största företagen finns det tre bolag som ökat sin omsättning med mer än 50 procent mellan år 2014 och 2015.

Dessa är Derome Hus AB (+98 %), Serneke Group (+73 %), och Besqab med 66 procents ökning.

Alla tre bolagen har ökat sin omsättning tack vare den starka byggkonjunkturen och mer specifikt den gynnsamma bostadsmarknaden under 2015 (dvs. bolagen har haft en god organisk tillväxt).

Den ökade omsättningen bland de 50 största bygg- och anläggningsföretagen har inte inneburit att antalet anställda ökat i samma utsträckning, utan var i princip oförändrat mellan 2014 och 2015.

Se hela rapporten här.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.143