23948sdkhjf

Byggstart för P-hus och hyresrätter på Sorgenfri

Malmö stads tekniska nämnd godkänt avtal med Lifra och Skanska.
Byggandet av det nya bostadsområdet på Sorgenfri fortsätter. Malmö stads tekniska nämnd har nu godkänt avtalet med Lifra och Skanska.

I det nya stadskvarteret Omnibussen kommer Lifra uppföra ett områdesgemensamt parkeringshus som även rymmer kontor, butikslokaler och 17 nybyggda hyresrätter.

– P-huset kommer att serva omkringliggande fastigheter i området och erbjuda parkering för allmänheten. Den färdiga byggnaden beräknas rymma cirka 100 nya arbetstillfällen, säger Stina Räftegård, Malmö stads projektledare för kv Spårvägen/Sorgenfri i ett pressmeddelande.

Längre upp mot S:t Knuts väg, i det nya kvarteret Spårvagnen, kommer Skanska bygga ett bostadshus med 40 lägenheter, samtliga hyresrätter.

De nya stadskvarter som nu börjat ta form intill de gamla bussgaragen på Sorgenfri, mellan Industrigatan, Zenithgatan, Celsiusgatan och Nobelvägen, kommer rymma drygt 800 nya bostäder.

Området blir en länk mellan centrala och östra Malmö och utgör första etappen av en planerad omvandling av de norra delarna inom stadsdelen Sorgenfri.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125