23948sdkhjf

NCC bygger ännu en förskola i Varberg

Byggstart för den tredje av fem förskolor i kommunen.
Nu börjar nybyggnationen av Österängens förskola, den tredje i ordningen av fem förskolor som NCC bygger i Varbergs kommun.

Grundkonceptet för förskolorna är utvecklat i strategisk partnering, en strukturerad samarbetsform där fokus ligger på en öppen och nära dialog mellan alla inblandade.

– Samarbetsformen gör att Varbergs kommun  kan satsa på en långsiktig och hållbar ekonomisk lösning för barnomsorgens lokalbehov, säger Stefan Berntsson, projektledare, Varbergs Fastighets AB i ett pressmeddelande.

– Ambitionen är att skapa förskolor där personalen och barnen får en bra miljö att arbeta och vara i och vi arbetar utifrån ett koncept där vi gör justeringar från förskola till förskola. Byggnaden blir flexibel och även enkel att bygga till och förändra i framtiden, säger Shahroz Sahba, affärschef på NCC Building.

Förskolan, som ska stå klar i september 2017, blir totalt 1888 kvadratmeter stor kommer ge plats för ca 200 barn. Det blir åtta nya avdelningar i anslutning till Bolmens förskola som har två avdelningar. Byggnaderna ska förbindas och får nytt gemensamt tillagningskök.

Ordervärdet är ca 50 miljoner kronor.
Läs mer om: NCC
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078