23948sdkhjf

De bygger nytt P-hus i Örebro

Universitetssjukhuset i Örebro får nytt parkeringsgarage. Byggbolagets order värd 250 miljoner kronor.
NCC och Region Örebro ska i samverkan bygga ett nytt parkeringsgarage med över 800 platser samt en ny godsmottagning vid Universitetssjukhuset i Örebro. Ordern är värd närmare 250 miljoner kronor.

– Behovet av fler parkeringsplatser har ökat i takt med att vi nu bygger ut specialistvården vid Universitetssjukhuset. Det är positivt att vi tillsammans med NCC nu kan påbörja planerings- och projekteringsfasen av ett nytt parkeringsgarage som ska förbättra tillgängligheten till sjukhuset, säger Marie-Louise Forsberg-Fransson, regionstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Parkeringshuset får cirka 825 platser som kan nyttjas av både personal och besökande till sjukhuset. Platserna fördelas på fem öppna våningsplan ovan jord där det översta våningsplanet blir en takparkering och där även en solcellsanläggning planeras. Bottenplan och underliggande källarplan får lokaler för ny godsmottagning och nya skyddsrum.

– Vi är glada över att få fortsätta samarbetet med Region Örebro med fler uppdrag i anslutning till sjukhuset. Vår ambition blir att skapa ett öppet och tryggt parkeringshus med en attraktiv arkitektonisk utformning, säger Henrik Landelius, chef NCC Building Sweden.

Projektet genomförs i samverkan där den första fasen nu inleds. Under denna kommer detaljerad kalkyl, bygghandlingar och projektering genomföras. Byggstart planeras till halvårsskiftet 2017 och parkeringshuset väntas stå klart vid årsskiftet 2018/2019.

NCC har sedan tidigare uppdrag till ett ordervärde av 1,5 miljard kronor i uppförandet av det nya H-huset vid universitetssjukhuset i Örebro. Byggtiden för detta projekt är 2016 till 2020.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094