23948sdkhjf

Ny chef på Skanska

"Han har omfattande erfarenhet från såväl bygg- som projektutveckling".
Johan Henriksson har utsetts affärsområdeschef på Skanska Infrastrukturutveckling. Han börjar i sin nya roll den 1 oktober och kommer att rapportera till Mats Williamson, vice vd, Skanska AB.

Henriksson är för närvarande vice vd för Skanska Infrastrukturutveckling i USA. Innan dess var han divinsionschef på Skanska Latinamerika med uppdrag att stänga ner verksamheten där. Han har arbetat 20 år i företaget och bland annat varit finanschef för Skanska USA Civil, Skanska Sverige och Skanska infrastrukturutveckling.

Johan Henriksson efterträder Steve Sams som går i pension. Steve kommer att vara kvar i företaget till den 1 januari och bland annat stötta Johan under övergången.

– Jag är glad över att få välkomna Johan Henriksson till hans nya roll. Han har omfattande erfarenhet från såväl bygg- som projektutveckling. Han är väl insatt i de finansiella aspekterna av infrastrukturutveckling och har lång erfarenhet av internationellt arbete, både egenskaperna väsentliga för att expandera Skanskas arbete inom Offentlig-Privat Samverkan, säger Johan Karlström, vd och koncernchef på Skanska AB, i en kommentar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093