23948sdkhjf

Större störningar än väntat inom Förbifart

Trafikverket planerar för tillfällig påfart i Skärholmen.
Trafikverket kommer att öppna en tillfällig påfart i Skärholmen till E4/E20 söderut för att minska de trafikstörningar byggandet av Förbifart Stockholm innebär. Den öppnas efter sommaren 2017, skriver Trafikverket på sin hemsida.

Den permanenta påfarten söderut stängdes i april i och måste vara stängd till senast i slutet av 2021 för att kunna bygga Förbifart Stockholm.

Att stängningen skulle ge störningar var väntat, men effekterna på Skärholmsvägen har blivit ännu större än vad Trafikverket har räknat med. Trafikverket har därför utrett om är det tekniskt möjligt att bygga en tillfällig påfart.

Utredningen visar att det går att bygga en tillfällig påfart i samma läge. Den kan dock öppnas först efter sommaren 2017. Det innebär att tiden för stängningen minskas med fyra år mot den ursprungliga planen.

Den tillfälliga påfarten är inte möjlig att öppna tidigare eftersom Trafikverkets entreprenör Skanska först måste bygga klart den tillfälliga väg som trafikanterna ska använda när nuvarande E4/E20 blir en byggarbetsplats. Påfarten kommer då att anslutas till den nybyggda vägen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126