23948sdkhjf

Stipendiater ska uppmärksammade trähusbyggnation

Fem avgångselever på teknikprogrammet i Varberg belönades för gediget projektarbete.
I samband med en teknikgala på Peder Skrivares skola i Varberg delades Deromes teknikstipendium ut. Fem avgångselever på teknikprogrammet, med inriktning design- och produktutveckling, belönades för ett gediget projektarbete där rationell och modern volymbyggnadsteknik satts i fokus.

Med Deromes aviserade satsning i åtanke – där en ny husfabrik för standardiserade husmoduler ska byggas – fick avgångseleverna i början av året till uppgift att rita och konstruera lägenheter i volymbyggnadsteknik tänkta för tillfälligt boende; som studentbostäder eller bostäder för nyanlända.

– Uppdraget är verklighetsförankrat och minst sagt aktuellt. Genom uppgiften har eleverna prövat både beräknings- och konstruktionskunskaper, samtidigt som samhällsfrågor diskuterats för att hitta den bästa och mest hållbara lösningen för människor som kan behöva ett boende snabbt och över en längre tid, säger Urban Forsbring, jurymedlem och personalchef på Derome, i ett pressmeddelande.

De tio bidragen har varit både genomtänkta och ambitiösa och de skriftliga rapporterna har, enligt pressmeddelandet, hållit hög klass. Det vinnande bidraget utmärkte sig genom att helt enkelt erbjuda lite mer än vad som förväntades och vann juryns tycke med motiveringen: ”För ett verkligt gediget arbete, genomtänkt i alla delar, pedagogiskt och dessutom synnerligen ambitiöst genomfört”.

Elevernas arbete bedömdes utifrån fyra kriterier; engagemang, tekniskt resultat, lösningar/nytänk och presentation .

I juryn finn,s förutom Urban Forsbring, även Tobias Gustafsson, som arbetar som tekniskt ansvarig i ett av Deromes bolag samt Mikael Bergström som arbetar som lärare på Peder Skrivares skola.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093