23948sdkhjf

Förvärv och ökad försäljning för Bravida

VD: "Vi uppskattar att marknaden kommer att vara fortsatt god".
Bravidas nettoomsättning växte med 4 procent – från 3 660 till 3 800 miljoner kronor – under det andra kvartalet genom ökad serviceförsäljning och förvärv. Serviceförsäljningen ökade med 10 procent varav 6 procent organiskt medan nettoomsättning från installationsprojekt minskade under kvartalet med 1 procent.

– Huvudorsaken till detta är att under 2014 och 2015 producerades ett flertal stora installationsprojekt som färdigställdes i slutet av 2015 och i början av 2016, kommenterar bolaget vd Mattias Johansson i rapporten.

Två förvärv har genomförts under kvartalet som på årsbasis tillför en omsättning på 82 miljoner kronor.

Det justerade rörelseresultatet för det andra kvartalet ökade med 12 procent och uppgick till 227 miljoner kronor och den justerade rörelsemarginalen förbättrades från 5,6 till 6,0 procent.

– Vi uppskattar att marknaden kommer att vara fortsatt god i Sverige, stabil i Norge och Danmark samt successivt förbättras i Finland, uppger Johansson.

Bolagets orderstock har förbättrats under kvartalet, en ökning med 12 procent till knappt 8 miljarder kronor. Stocken innehåller bland annat många små och medelstora order samt några stora order vilket, enligt vd:n, borgar för en stabil utveckling och ett bra utgångsläge för omsättningens utveckling för kommande kvartal.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109