23948sdkhjf

VD:n lämnar Byggmax

"Jag fick en möjlighet jag inte kunde tacka nej till".
Byggmax VD och koncernchef har informerat styrelsen att han avser att lämna sitt uppdrag. Processen för att hitta en ny vd och koncernchef kommer att inledas omgående och leds av Byggmax styrelseordförande, Anders Moberg.

Magnus Agervald tillträdde som vice vd för Byggmax 2006, och som vd 2008. Bolaget har sedan dess vuxit från ett land till fyra länder och från drygt 1 miljard kronor till mer än 5 miljarder i omsättning.

– Det är mycket tråkigt att meddela att Magnus Agervald har valt att gå vidare i karriären efter tio intensiva och inte minst synnerligen framgångsrika år. Magnus har mycket aktivt utvecklat Byggmax under sina år med oss. Ett arbete som belönats med en stark utveckling av såväl omsättning som resultat. Under Magnus ledning har Byggmax dessutom lyckats behålla sin entreprenöriella kultur, trots att bolaget har växt i storlek, säger Anders Moberg i en kommentar.

– Jag fick en möjlighet jag inte kunde tacka nej till. Jag är otroligt stolt över allt vi har åstadkommit tillsammans under min tid som vd för Byggmax. Med en starkt kultur, ett starkt ledarskikt och en skicklig organisation som fungerar bra i alla lagdelar känner jag mig därför trygg i bolagets fortsatta framgång. Det har varit ett nöje att arbeta med ett så fantastiskt team, säger Magnus Agervald.

Magnus Agervald har accepterat ett erbjudande att bli vd för Ratos och kommer att tillträda sitt nya uppdrag när han fullgjort sitt uppdrag för Byggmax. Magnus har 6 månaders uppsägningstid.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11