23948sdkhjf

Tillfällig saluhall nomineras för arkitekturpris

Arkitekt: "Det är ett otroligt glädjande besked att få".
Stockholms stads tillfälliga saluhall på Östermalmstorg har blivit nominerad till ett av världens största arkitekturpris, i kategorin shopping. Den tillfälliga saluhallen, som ritats av Tengbom, konkurrerar om priset med fem andra handelsprojekt i världen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den 16-18 november 2016 går WAF, World Architecture Festival, av stapeln i Berlin. Då utses vinnarna, i det som brukar benämnas ”VM i arkitektur”. Saluhallen på Östermalmstorg har med nomineringen chans att vinna priset.

– Det är ett otroligt glädjande besked att få. Vi blev överlyckliga när vi fick veta att den tillfälliga saluhallen gjort att affärerna går bättre för handlarna – vilket visar på vad god arkitektur kan bidra till. Att projektet nu uppmärksammas internationellt är ytterligare ett kvitto på framgång, säger Mark Humphreys, ansvarig arkitekt i projektet, i en kommentar.

Den tillfälliga saluhallen fungerar som ersättningslokaler när ordinarie saluhall byggs om 2016-2018. Nya Östermalms saluhall öppnar den 26 april 2018. Det innebär 638 dagar kvar att uppleva den tillfälliga saluhallen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14