23948sdkhjf

De bildar ny koncern inom fastighetsautomation

Svenska Nordomatic förvärvar danska Dominus A/S.
Nordomatic har kommit överens med Trefor A/S om att förvärva det ledande danska fastighetsautomationsföretaget Dominus A/S. Familjen Juul, som leder Dominus A/S, investerar samtidigt i Nordomatics moderbolag och blir därmed delägare i en Skandinavisk koncern.

Familjen Juul grundade 1997 dominus A/S, som 2010 förvärvades av Trefor A/S. Dominus har haft en stark tillväxt med positivt resultat under samtliga verksamhetsår, och är en av de ledande leverantörerna av öppna fastighetssystem på den danska marknaden. Företagets 72 anställda är etablerade på sex orter i Danmark.

– Dominus har under en tid haft ambitionen att växa i Norden och nu får vi chansen att i en specialiserad koncern ta detta steg. Vi ska fortsätta investera i och utveckla vår verksamhet i Danmark och ser fram emot att göra detta med en stark och branschkunnig partner. Vi ser ännu större möjligheter till såväl tillväxt som teknik- och medarbetarutveckling, säger Toke Juul, verkställande direktör Dominus A/S, i ett pressmeddelande.

– Nordomatic har senaste åren utvecklats från att väsentligen verka i stockholmsregionen till att bli landets största specialist inom fastighetsautomation med verksamhet på elva orter i Sverige. Samgåendet med dominus är ytterligare ett spännande steg i vår strategi att bygga en ledande nordisk aktör inom smart buildings. Vi är mycket imponerade över både marknadspositionen och kompetensen och engagemanget hos dominus medarbetare, säger Olov Schagerlund, vd i Nordomatic AB.

Varumärket Dominus kommer att fortsätta användas i Danmark. För Nordomatic innebär förvärvet att koncernen kommer att ha en omsättning om cirka 500 miljoner kronor med cirka 250 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078