23948sdkhjf

NCC bygger ut på Landvetter

Beräknat ordervärde är 760 miljoner kronor.
NCC:s uppdrag blir att bygga till befintlig terminal med tre flygplansgater och två bussgater. Terminalen, som blir cirka 10 000 kvadratmeter, ska också anpassas för att kunna separera ankommande och avresande passagerare. Uppdragsgivare är Swedavia.

Den nya terminalen kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM och kommer minst att klassas i kategorin Very good.

– NCC har lång erfarenhet av att arbeta med stora flygplatsprojekt och stor förståelse för flygplatsverksamheten, säger Henrik Landelius, chef för NCC Building i Sverige.

NCC och Swedavia driver projektet i samverkan där de första stegen blir att ta fram projektets organisation, projektering, bygghandlingar och riktpris. Det huvudsakliga entreprenadavtalet beräknas vara klart under andra kvartalet 2017.

Redan till hösten 2016 börjar NCC med förberedande arbeten såsom flytt av ett antal befintliga byggnader samt markarbeten.

Bygget av den nya utrikesterminalen, vilket förutsätter ytterligare styrelsebeslut inom Swedavia, beräknas kunna påbörjas under det tredje kvartalet 2017 och ska stå klart i början av 2020.

Den beräknade ordersumman om 760 miljoner kronor innefattar projektering, förberedande arbeten och terminalbyggnaden. De förberedande arbetena orderregistreras i det tredje kvartalet 2016 och terminalbyggnaden beräknas registreras under andra kvartalet 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11