23948sdkhjf

Wästbyggs Almedals-kampanj: Politiker får bo med föräldrar

Byggbolaget vill uppmärksamma bostadsbristen.
Den 3-10 juli arrangeras den så kallade Almedalsveckan, då landets makthavare och beslutsfattare samlas för en fullspäckad vecka i Visby på Gotland.

Som vanligt skapar veckan rusning efter boende med prisrally till följd. Men nu ger Wästbygg politikerna chansen att tävla om en all-inclusive-natt i centrala Visby. Men det finns en liten hake. Precis som hundratusentals unga vuxna i Sverige i dag får du stå ut med att bo hos föräldrarna.

– Det är alltid väldigt svårt att hitta boende under Almedalsveckan. Har man varit där så kan man i någon mån relatera till hur våra studenter och ungdomar har det året om. Med den här kampanjen spinner vi vidare på den parallellen, säger Pero Popovski, som jobbar med att utveckla student- och ungdomsbostäder på Wästbygg.

I dag saknar runt 350 000 unga vuxna i Sverige eget boende. Många av dem tvingas bo hos sina föräldrar. Samtidigt drabbas landets beslutsfattare en gång om året – under Almedalsveckan – själva av akut bostadsbrist. Med kampanjen ”Bo hos föräldrarna” hoppas bygg- och projektutvecklingsföretaget Wästbygg kunna bidra till att lösa båda problemen.

– Bostadsmarknaden för unga i Sverige idag är otroligt tuff. Det byggs helt enkelt för lite studentlägenheter och prisvärda hyresrätter, framför allt i storstäderna, säger Pero Popovski.

Målet med kampanjen är att driva på en förändring av situationen – att lyfta en redan het fråga ytterligare några snäpp upp på dagordningen. För att lyckas med det vill Wästbygg ge landets beslutsfattare chansen att själva få prova på hur det är att som vuxen individ tvingas bo hos föräldrarna.

Vinnaren av tävlingen får alltså inte bara ett åtråvärt all-inclusive-boende under veckan, utan även en djupare förståelse för hur många unga i Sverige har det idag. Utöver en natts inkvartering hos trebarnsfamiljen Garland ingår tacomys, ständig kö till toaletten, utegångsförbud efter klockan tio och begränsat privatliv i priset. Högljutt spontanmusicerande med ostämda instrument av döttrarna Moa, Ingrid och Agnes kan tillkomma.

Martin Garland, pappa i familjen, kommenterar kampanjen:

– Det är klart vi ställer upp. Alla politiker förtjänar någonstans att bo. Dessutom kommer det en dag när det är dags för tjejerna att flytta hemifrån och de bostäder som byggs idag är de bostäder de kommer få slåss om. Så det här är i allra högsta grad en fråga som rör oss. Vi välkomnar vinnaren med öppna armar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078