23948sdkhjf

De bygger bostäder i Partille för en halv miljard

Den 20 juni tas det första spadtaget.
Peab har fått uppdraget att bygga ett av kvarteren i ett nytt område i centrala Partille öster om Göteborg. Beställare är Peab Bostad och kontraktssumman uppgår till 569 miljoner kronor.

Det nya kvarteret är en del i området Partille Port och kommer att bestå av 222 bostadsrätter på 1-4 rum och kök. Husen kommer att varieras mellan sex och åtta våningar. Kvarteret byggs som en sluten
byggnad runt en lugn innergård. I husens botten kommer det att finnas byggnader avsedda för handel och själva bostäderna samt innergården byggs sju meter ovanför markytan.

Peab bygger även ett p-hus i anslutning till kvarteret.

– Det känns fantastiskt roligt att äntligen få sätta spaden i marken till detta stora projekt, vår regions största projekt någonsin, säger Liselott Bergkvist, regionchef på Peab, i ett pressutskick.

Just nu jobbas det för fullt med att sanera området, ett arbete som pågår fram till sommaren 2016. Den 20 juni är det dags för det första spadtaget.

– Inflyttning kommer att ske i etapper med start första kvartalet 2018, säger Pehr-Olof Olofsson, regionchef Peab Bostad, i samma pressutskick.

Totalt kommer det nya området att rymma över 800 nya bostäder samt kontors- och handelslokaler på en yta motsvarande 30 000 kvadratmeter när det står klart 2021.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078