23948sdkhjf

NCC och Uppsala universitet i samarbetsavtal

Rektorn: "Skapar ömsesidig nytta"
NCC har tecknat ett samarbetsavtal med Uppsala universitet för gemensam forskning och kompetensutveckling inom framförallt energi, bygg- och komponentteknik.

– Samverkan mellan universitet och näringsliv skapar ömsesidig nytta och vi ser fram emot ett närmare samarbete med NCC. Genom överenskommelsen med NCC kan Uppsala universitet få ta del av viktig kompetens inom byggbranschen samtidigt som NCC får kontakt med våra duktiga studenter och med världsledande forskare inom flera olika kunskapsområden, säger Uppsala universitets rektor Eva Åkesson, i ett pressmeddelande.

Samarbetsavtalet handlar bland annat om gemensam forskning, möjlighet till studier på NCC-projekt, praktik- och examensjobb och föreläsningar från båda håll.

– NCC ser samarbetsavtalet som ett strategiskt viktigt initiativ som syftar till att utveckla och stärka vår egen organisation samtidigt som vi gör det möjligt för studenter att redan under sin studietid få en tydligare koppling till näringslivet, säger Svante Hagman, affärsområdeschef NCC Infrastructure.

Från och med 2017 kommer det även att instiftas ett NCC stipendium som särskilt ska belöna insatser som drivit byggutvecklingen framåt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109