23948sdkhjf

Underjordiskt garage prisas

De blev vinnare av Stockholm Byggmästareförenings ROT-pris 2016.
Bergrumsgaraget, bakom Liljeholmskajen i Stockholm, har utsetts till vinnare av Stockholm Byggmästareförenings ROT-pris 2016. Ett projekt där Projektgaranti skött byggledning för rivning av befintliga installationer och betonginnertak samt varit ansvarig för projekteringsledningen för samtliga bygghandlingar för garaget på uppdrag av JM AB.

– Det känns otroligt kul att vårt projekt lyckades vinna ROT-priset och jag vill speciellt tacka vår beställare JM för förtroendet att få vara med och driva projektet. Jag vill också lyfta fram mina arbetskamrater från Projektgaranti som har varit med i olika faser och roller under projektets gång utan deras fina insats hade detta inte vara möjligt, säger Anders Helgeström, som varit projekteringsledare för Bergrumsgaraget från Projektgarantis sida.

Platsen var tidigare lager- och produktionslokaler för Vin & Sprit men är nu ett garage på cirka 47 000 kvadratmeter som rymmer cirka 1 000 parkeringsplatser för bilar och ett trettiotal parkeringsplatser för motorcyklar. Det är numera Sveriges största bergrumsgarage och genom att utnyttja platsen på bästa möjliga sätt har projektet bidragit till att man kunde öka exploateringsgraden på Liljeholmskajen utan att ta någon extra mark i anspråk. Det resulterade bland annat i att man kunde utöka antalet bostäder i området med cirka 600 stycken.

Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris är ett årligt pris som tillkommit för att främja ombyggande i Stockholm. Priset ges till den beställare, byggentreprenör och arkitekt som bäst tillvaratagit byggnadens särdrag och kvaliteter och/eller gett fastigheten en ny användning på ett elegant sätt.

Projektet
Byggherre/fastighetsägare: JM AB
Byggentreprenör: JM AB
Arkitekt:Janark Arkitekter AB
Adress: Sjöviksvägen 22, Liljeholmskajen
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095