23948sdkhjf

Allt mer byggmaterial säljs

Handeln med material för bygg går bättre i norr än i övriga Sverige. Det visar en ny undersökning från Byggmaterialhandlarna.
Bygg- och Järnindex redovisar försäljningsutvecklingen inom byggmaterialhandeln. I april ses en uppgång med 9,3 procent för riket, vilket är starka siffror jämfört med mars som hade en mer måttlig tillväxt.

Regionen norra Sverige går bättre än riket i stort och landar på en stark uppgång med 11,5 procent. Ackumulerat ligger norra Sverige på en försäljningsutveckling på 9,1 procent jämfört med rikets 8,1.

– Efter att vi haft en så gynnsam utveckling under hela 2015 och även under inledningen av 2016, trodde jag att vi nu skulle få se en mer måttfull tillväxt efter att ha tagit del av mars månads siffror. Men den tron har helt kommit på skam, kommenterar Ulf S Gustafsson, vd för Byggmaterialhandlarna som står bakom Bygg- och Järnindex.

Han fortsätter:

– Faktum är att det är en högkonjunktur inom byggindustrin och den gynnar också oss. Samtidigt har vi fortsatt lågt ränteläge i kombination med en löneutveckling som är positiv för hushållen. Dessa omständigheter gör att vi ännu inte ser någon stor effekt på försäljningen på grund av det sänkta ROT-avdraget, men analysen av ROT-effekten vill vi återkomma till efter sommaren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127