23948sdkhjf

De jagar byggentreprenörer i Polen

Till hösten genomför SABO även en resa till de Baltiska länderna.
Sandvikenhus och Sveriges allmännyttiga bostadsföretag, SABO, reste på tisdagen till Polen för att hitta entreprenörer som kan pressa priserna och öka konkurrensen på den svenska byggmarknaden.

De allmännyttiga bostadsföretagen och SABO, har med ramupphandlingar av typhus kunnat sänka byggpriserna med 25 procent sedan 2010 jämfört med övriga marknaden. Men med dagens kapacitetsbrist, när det behöver byggas mer än någonsin, måste en kraftansträngning göras för att få fler lokala, nationella och internationella entreprenörer att tävla mot varandra. Den nya plattformen för typhusupphandling heter Kombohus Flex.

– Vi har standardiserat upphandlingsmaterialet, det är en viktig och bra start för utländska aktörer som vill in på den svenska marknaden i en totalentreprenadsroll. Men för att få de polska entreprenadföretagen att våga satsa på den svenska marknaden, krävs det att allmännyttan visar att de menar allvar. Det är precis därför denna resa är så viktig, säger Jonas Högset, ansvarig för nyproduktion på SABO, i ett pressmeddelande.

Till hösten genomför SABO även en resa till de Baltiska länderna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11