23948sdkhjf

NCC förnyar miljonprogram för en miljard

Strategiskt ramavtal med Botkyrkabyggen omfattar upprustning av ett område med 1 300 lägenheter.
NCC ska tillsammans med Botkyrkabyggen renovera miljonprogrammet i Fittja, söder om Stockholm. Området ska förnyas utifrån de boendes behov av en attraktiv och trygg boendemiljö. Ramavtalet löper på sex till åtta år och värderas till cirka en miljard svenska kronor.

Det strategiska ramavtalet med Botkyrkabyggen omfattar upprustning av ett område med 1 300 lägenheter i Fittja, Botkyrka kommun. För Fittjas del handlar det om att utveckla hela bostadsområdet och inte bara en renovering av husen.

– Vi ska bevara och återskapa det som var bra när området byggdes. Att till exempel ta tillvara på bra material och renovera kök är bättre för både miljön och plånboken. Vi ska också göra ytorna mellan husen attraktivare och tryggare, säger Henrik Landelius, chef för NCC Building i Sverige, i ett pressmeddelande.

Samarbetet med Botkyrkabyggen sker i så kallad strategisk partnering, en långsiktig samverkansform, där de deltagande företagen genomför uppdraget i nära samarbete med projektets bästa i fokus.

För NCC är avtalet med Botkyrkabyggen strategiskt viktigt då NCC har en uttalad ambition att växa inom renovering av miljonprogrammet. Det första uppdraget för Botkyrkabyggen omfattar renovering av två bostadshus och ett ordervärde på cirka 100 miljoner kronor som orderregistreras i det fjärde kvartalet i NCC Building.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093