23948sdkhjf

Styrelseordförande lämnar Lindab

"Jag såg det som nödvändigt att ställa min plats till förfogande och avböja omval".
Lindabs styrelseordförande Kjell Nilsson har beslutat sig för att avböja omval.

"Kjell Nilssons ändrade ställningstagande grundar sig på personliga skäl kopplade till den mediala aktivitet som den senaste tiden riktats mot hans person", skriver Lindab i ett pressmeddelande.

Kjell Nilsson har varit pressad av att SVT avslöjat att han har haft brevlådeföretag i Panama. Dessutom har Lindabs största ägare Creades velat se en annan person som ordförande, något som splittrat de största ägarna i Lindab.

"Med den uppkomna situationen i beaktande såg jag det som nödvändigt att ställa min plats till förfogande och avböja omval. Det mediafokus som riktats mot min person har orsakat min familj omfattande skada. Dessutom riskerar denmissriktade mediafokuseringen att negativt påverka Lindab och styrelsens arbete", kommenterar Kjell Nilsson i onsdagens pressmeddelande.

Nilsson blev invald i styrelsen 2012 och har sedan dess varit styrelseordförande i bolaget. Han har tidigare varit vd i Semcon AB, Boliden AB och Trelleborg AB och är för närvarande ordförande i Semcon AB.

Lindabs valberedning arbetar nu med att hitta en ny styrelseordförande.

Valberedningen i Lindab består av Peter Rönström, ordförande och företrädare för Lannebo Fonder, Per Frankling, företrädare för Creades, Per Colleen, företrädare för Fjärde AP-fonden, och Kjell Nilsson, ordförande i LindabInternational.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063