23948sdkhjf

WSP projekterar tunnelbanedepå

VD:n om uppdraget: "Innehåller utmaningar"
WSP har vunnit uppdraget att utveckla och projektera utbyggnaden av tunnelbanedepån i Högdalen. Det berättar företaget i ett pressmeddelande.

Beställare är Förvaltning för utbyggd tunnelbana, som är ansvarig för att genomföra tunnelbanans utbyggnad och övriga åtgärder som ingår i 2013 års så kallade Stockholmsförhandling.

Utbyggnaden av tunnelbanenätet i Stockholm innefattar ny tunnelbana och nya stationer på fyra olika sträckor. Detta kommer att kräva nya tåg, ny kapacitet för att underhålla tågen och utökad plats att ställa dem när de inte är i trafik.

I anslutning till den befintliga depån i Högdalen planeras därför ytterligare depåfunktionalitet med bland annat nya uppställningsspår i berget. Depån ska användas av tåg som trafikerar de blå och gröna tunnelbanelinjerna.

– Vi är stolta över att ha fått uppdraget som innehåller utmaningar både ur ett tekniskt perspektiv och ur ett planeringsperspektiv. Samverkan med alla inblandade parter som Stockholms läns landsting och Stockholm stad kommer att vara av yttersta vikt, säger Magnus Meyer, vd på WSP.

WSP samarbetar redan i dag med Förvaltningen för utbyggd tunnelbana med utvecklingen av den Gula linjen, från Odenplan till Arenastaden. Tunnelbanedepån i Högdalen är den andra stora upphandlingen i samband med utvecklingen av den nya tunnelbanan som WSP vinner. WSP har under flera år byggt upp en internationell verksamhet inom utveckling av järnvägsdepåer och rullande materiel.

– På WSP har vi höga ambitioner som aktör i utbyggnaden av järnväg och tunnelbana och har gjort stora satsningar för att ligga i framkant, säger Magnus Meyer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141