23948sdkhjf

VD-byte i stor bygghandel

Förre vd:n går vidare. Ägaren tar vid.
Efter ett rekordår 2015 både omsättningsmässigt och resultatmässigt har nu bolagets vd Bobi Wallenberg valt att lämna XL-Byggpartner AB och gå vidare. Bobi kommer i stället att axla rollen som vd för EFG Kontorsmöbler AB.

Ägaren och grundaren Johan Rosendahl blir nu tillförordnad vd och en rekryteringsprocess är inledd för hitta en ny extern vd.

Johan Rosendahl kommer i rollen som tillförordnad vd att fortsätta driva bolagets satsning på proffsbyggare i Stockholms närområde. År 2015 var ett rekordår för företaget med en stor omsättningstillväxt till 193 miljoner kronor och med kraftigt förbättrad lönsamhet. Under 2015 lade företaget också fast den långsiktiga strategiska planen med fokus på fortsatt tillväxt, organiskt samt via förvärv.

– Vårt företag har utvecklats mycket positivt under Bobis ledning under de gångna två åren. Vi har nu en mer stabil och lönsam plattform för att kunna gå vidare framöver. Vd-bytet kommer inte att innebära några förändringar i vår strategi eller inriktning utan vi fortsätter på den inslagna vägen med fokus på proffsbyggare i Stockholms närområde, säger Johan Rosendahl i en kommentar.

Johan Rosendahl har lång erfarenhet av arbete inom bygghandeln. Han är XL-Byggpartners grundare och huvudägare och dessutom ordförande i branschorganisationen Byggmaterialhandlarna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063