23948sdkhjf

Expanderar och köper halländskt sågverk

Deromekoncernen gör stor investering och ökar från tre till fyra sågverksanläggningar.
Träindustriföretaget Derome befinner sig i en expansionsfas. Nyligen investerade bolaget 200 miljoner kronor i en ny volymfabrik.

Nu står det även klart att Derome förvärvar AB Okome Träindustri utanför Ullared i Halland. Därmed ökar Deromekoncernen från tre till fyra sågverksanläggningar.

– Vi har ett högt tryck i våra tre befintliga sågverk och behovet av ytterligare en anläggning har varit angeläget under en tid, säger Gunnar Jakobsson, vd på Derome Timber, i ett pressmeddelande.

Under de senaste åren har Derome haft ett nära samarbete med Okome Träindustri där de har legohyvlat när de inte haft plats i de egna sågverken.

Okome Träindustri grundades 1928 av Gottfrid Dahlberg och har sedan dess drivits som ett familjeföretag, nu i tredje generationen. Produktionen är idag 45 000 kubikmeter sågad vara per år.

– Okome ligger mellan våra två egna gransågverk i Derome och Kinnared och vi ser därför tydliga synergier, både inom råvaruanskaffning och positionering på marknaden, där Okome bland annat är ett väl inarbetat namn på den holländska marknaden, säger Gunnar Jakobsson.

För Okome innebär förvärvet en ökad möjlighet till fortsatt utveckling av både sågverk och hyvleri.

– Det finns en stor kapacitet inom bolaget och då vi redan har ett fördjupat samarbete så blev detta ett naturligt steg i utvecklingen, säger Jan Persson, vd för Okome Träindustri.

Derome Timber kommer att driva verksamheten vidare från och med 1 januari under varumärket Derome.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078