23948sdkhjf

Tyréns tar vara på kompetensen hos nyanlända

Vill få in de som är ingenjörer i riktiga jobb.
Tyréns tecknar avtal med Arbetsförmedlingen om att ta emot nyanlända. Under de kommande tre åren avser Tyréns att anställa 30 personer ur målgruppen.

– Efter att ha följt utvecklingen i flyktingkrisen har vi på Tyréns funderat över vad vi kan göra som är ”på riktigt”, säger Ulrika Francke, vd för samhällsbyggnadsföretaget Tyréns, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Vi kom fram till att det vi kan göra är att få in de som är ingenjörer bland de nyanlända i riktiga jobb.

Tyréns AB är ett konsultföretag inom samhällsbyggnad verksamt över hela landet. Liksom många företag som söker ingenjörer upplever Tyréns att det är svårt att hitta erfarna medarbetare. Exempel på arbetskraft de söker är ingenjörer inom samhällsbyggnad, miljöingenjörer, landskapsarkitekter, VA-projektörer, konstruktörer, väg- och markprojektörer.

Kenneth Vikström, verksamhetssamordnare på Arbetsförmedlingen Göteborg/Halland, är den som har fört diskussionerna med Tyréns:

– Vi tycker självklart att det är glädjande att Tyréns ser möjligheterna att tillvarata kompetensen som finns bland de nyanlända, säger han i samma pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078