23948sdkhjf

Nu startar bygget av 125 hyresrätter i Malmö

På torsdagen gjöts en tidskapsel med föremål in i grunden på de kommande bostäderna.
Building Supply har tidigare skrivit om byggprojektet i Hyllie.

Och på torsdagen sänkte Midroc och Willhem ner en tidskapsel i grunden på de kommande bostäderna i Hyllie fylld med föremål som vittnar om vår tid – till exempel några dagstidningar, byggritningar och visitkorten från dem som medverkade vid det första spadtaget.

Kvarteret Saga – som det nya bostadskvarteret ska heta – längs Hyllie allé, omfattar 125 hyresrätter i tre huskroppar, lokaler i bottenvåningarna samt 16 tvåplansradhus avsedda att upplåtas som bostadsrätter. Midroc Property Development har utvecklat projektet och Willhem har förvärvat hyresrätterna.

– Hyllie kan ses som ett gott exempel på hållbar stadsutveckling. I det här kvarteret har bostäderna planerats för olika livssituationer, och gården blir en grön lunga där de boende kan träffas och lära känna varandra, säger Magnus Skiöld, vd för Midroc property development, i ett pressmeddelande.

Rikard Norström, nyproduktionschef hos Willhem, uppger att han tycker det känns positivt att kunna kunna erbjuda ett blandat boende i kvarteret Saga:

– Med varierande storlekar på lägenheterna blir det ett modernt boende som inte minst skapar möjlighet att göra bostadskarriär inom kvarteret, säger han i samma pressmeddelande.


Fakta om kvarteret Saga i Hyllie, Malmö:

Byggherre: Midroc Property Development AB genom dotterbolag
Byggentreprenör: Midroc Construction AB
Framtida fastighetsägare av hyresrätter: Willhem AB
Arkitekt: Juul Frost
Färdigställande: 2018
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.09