23948sdkhjf

Rambölls nya ramavtal: Värt 500 miljoner per år

Nytt avtal med Svenska kraftnät gör Ramböll till leverantör av konsulttjänster för stora delar av Sveriges elnät. "Vi är väldigt glada och stolta", kommenterar enhetschefen.
Via stamnätet transporteras elen från de stora kraftproducenterna till alla regionala och lokala elnät i Sverige.

Ramavtalet gäller tjänster inom elkraft, byggledning, byggnadskonstruktion, projektledning, miljö, geoteknik samt dokumentation och är indelat i fyra kategoripaket. Värdet på ramavtalet uppskattas av Ramböll till 500 miljoner kronor per år i konsulttjänster, fördelat i de olika kategorierna.

− Det här är ett stort avtal mot en av våra viktigaste elkraftskunder. Vi är väldigt glada och stolta över att vara Svenska kraftnäts helhetsleverantör. Vi fick detta för vår bredd i tjänsteutbud, geografiska spridning och erfarenhet av infrastrukturprojekt. Vi ser fram mot att bidra till ombyggnaden av det svenska elnätet, kommenterar Stefan Jansson, enhetschef för Power Systems på Ramböll.

Ramavtalet gäller från den 1 januari 2016 under tre år med option på förlängning på ett plus ett år. Ramböll har sedan tidigare flera liknande avtal inom region- och lokalnät. Med det här stamnätsavtalet blir man leverantör av konsulttjänster för stora delar av Sveriges elnät.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063