23948sdkhjf

"Det är den största ordern vi fått"

Tommy Allström Bygg skriver kontrakt värt nära en halv miljard kronor.
Tommy Allström Byggproduktion AB är ett företag med framförallt inriktning mot logistik- och industribyggnationer. I mitten av december påbörjar de arbetet med Elektroskandia Sverige AB:s nya logistikcenter i Örebro.

– Det känns spännande och vi är väldigt glada att de valt oss som totalentreprenör, säger Tommy Allström, vd på Tommy Allström Byggproduktion AB, till Building Supply.

Platsen för etableringen är vid trafikplats Munkatorp strax norr om Örebro intill E18/E20 i riktning mot Stockholm.

Byggnaden kommer att bli cirka 40 000 kvadratmeter stor, med en takhöjd på cirka 30 respektive 12 meter. Den del av byggnaden där takhöjden är 30 meter kommer att inrymma ett automatiserat höglager. I anslutning till lagerbyggnaden byggs dessutom lokaler för kontor samt yrkesbutik.

Hur mycket är ordern värd?

– Väldigt mycket. Jag kan inte säga några exakta siffror, men det ligger någonstans mellan 300-400 miljoner kronor, uppger Tommy Allström.

Byggbolaget har redan tagit in mer arbetskraft och kommer att behöva komplettera personalstyrkan – som i dagsläget består av cirka 40 personer – med att anställa ytterligare några fler framöver.

– Det här är den största entreprenaden vi haft, men vi kommer inte göra avkall på andra uppdrag utan köra på som vanligt utöver detta, säger Allström.

Arbetet påbörjas i mitten av december och bygget planeras stå klart i april 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094